Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

poniedziałek, 7 listopada 2016

Pesto pietruszkowe

Uwielbiam makaron z bazyliowym pesto. Idąc tym tropem postanowiłam zrobić własną wersję z pietruszki, która bujnie wyrosła w tym roku i jeszcze nie tak dawno zebrałam ostatnią partię. 
Z dodatkiem odrobiny czosnku, kolorowego pieprzu i orzechów jest smacznym dodatkiem do moich dań.
Przygotowane możemy przechowywać do tygodnia w lodówce, ale jeśli je spasteryzujemy, to ten czas zdecydowanie się wydłuży.


Składniki na 1 słoiczek WECK (200ml):

1 spory pęczek pietruszki 2 ząbki czosnku
50g orzechów włoskich
½ szklanki oliwy z oliwek
sól, kolorowy pieprz do smaku



Sposób przygotowania:

Natkę pietruszki przebieramy, zgrubiałe łodygi odcinamy, pozostawiając tylko miękkie jej części i listki. Dodajemy czosnek, orzechy, odrobinę soli i połowę oliwy. Wszystko dokładnie miksujemy. Przekładamy do słoiczka, zalewamy resztą oliwy i posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Zamykamy i pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania.


Zapraszam do zapoznania się z ofertą WECK Polska (kliknij na truskawkę;) )
https://weck.com.pl/

1 komentarz:

Daj znać, że ze mną jesteś! Zostaw komentarz :)