Kolejna moja propozycja na wykorzystanie kapusty. Tym razem z pomidorami i marchewką.
Mam nadzieję, że znajdą się zainteresowani, by skorzystać z tego pomysłu przy kolejnym obiedzie ;)
Składniki:
1/3 średniej główki kapusty
1 marchewka
1 pomidor
3 łyżki suszonych pomidorów
1 mały kubeczek śmietany 18%
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę szatkujemy lub siekamy drobno nożem. Pomidora kroimy w kosteczkę, suszone drobniej siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce z małymi oczkami. Przekładamy wszystko do miski, dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mam nadzieję, że znajdą się zainteresowani, by skorzystać z tego pomysłu przy kolejnym obiedzie ;)
Składniki:
1/3 średniej główki kapusty
1 marchewka
1 pomidor
3 łyżki suszonych pomidorów
1 mały kubeczek śmietany 18%
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę szatkujemy lub siekamy drobno nożem. Pomidora kroimy w kosteczkę, suszone drobniej siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce z małymi oczkami. Przekładamy wszystko do miski, dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
zawsze robiłam z jabłkiem, ciekawa odmiana z tymi pomidorami :)
OdpowiedzUsuń