Niedawno "zaliczyłam" swój pierwszy raz z mlekiem roślinnym domowej roboty. Tak mi się spodobało ich tworzenie, że do tej wyjątkowej kawy postanowiłam użyć jednego z nich.
Zdrowa, bezkofeinowa i wegańska wersja Ice coffee, to coś co smakuje o każdej porze roku, ale jak wiadomo- latem najbardziej.
Zapiszcie więc przepis, bo nigdy nie wiadomo kiedy się może przydać!
Składniki:
3 łyżeczki kawy zbożowej Inka z błonnikiem
ok 150ml wody
200ml mleka owsianego
3 kosteczki białej, wegańskiej czekolady
Sposób przygotowania:
Kawę zbożową zalewamy zagotowaną, odmierzoną ilością wody, a następnie przelewamy do pojemnika na kostki (powinno wyjść ok 10-12sztuk). Studzimy, a następnie przekładamy do zamrażarki na kilka godzin. Mleko owsiane podgrzewamy z kostkami czekolady, do jej rozpuszczenia, a następnie zalewamy przełożone do szklanki kostki kawy. Podajemy od razu.
Zdrowa, bezkofeinowa i wegańska wersja Ice coffee, to coś co smakuje o każdej porze roku, ale jak wiadomo- latem najbardziej.
Zapiszcie więc przepis, bo nigdy nie wiadomo kiedy się może przydać!
Składniki:
3 łyżeczki kawy zbożowej Inka z błonnikiem
ok 150ml wody
200ml mleka owsianego
3 kosteczki białej, wegańskiej czekolady
Sposób przygotowania:
Kawę zbożową zalewamy zagotowaną, odmierzoną ilością wody, a następnie przelewamy do pojemnika na kostki (powinno wyjść ok 10-12sztuk). Studzimy, a następnie przekładamy do zamrażarki na kilka godzin. Mleko owsiane podgrzewamy z kostkami czekolady, do jej rozpuszczenia, a następnie zalewamy przełożone do szklanki kostki kawy. Podajemy od razu.
Uwielbiam wszystko co kawowe! Pyszności :)
OdpowiedzUsuńWitaj w klubie :)
UsuńWygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję!
Usuńsmakowicie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję!
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńDziękuję, staram się ;)
Usuń