Zwykłego fileta z kurczaka postanowiłam urozmaicić nadziewając go smakołykami i piekąc w papirusowych osłonkach.
Składniki na 3 porcje:
3 filety drobiowe
3 plasterki sera żółtego
9 pasków papryki czerwonej (ja kroiłam na ok 0,5 cm)
3 duże pieczarki pokrojone w talarki i uduszone na masełku
3 sztuki papirusu- ja miałam Winiary, w ziołach prowansalskich
Sposób przygotowania:
Filety obieramy z tłuszczy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Nacinamy filety poziomo robiąc kieszonkę, do której dajemy plasterek
sera, duszone pieczarki i 3 paski papryki. Zawijamy w papirusy i zamiast
na patelni, pieczemy na brytfannie w piekarniku ok 7 minut z każdej
strony w temp. ok 180 st. (Każdy piekarnik piecze inaczej, więc warto
sprawdzić po 5 minutach czy zioła za bardzo się nie przypalają)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.