Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

czwartek, 30 października 2014

Kieszonki drobiowe w cieście naleśnikowym

Kurczaka uwielbiam w każdej postaci, ta jest jedną z moich ulubionych:)



Składniki na 3 porcje:

3 duże pojedyncze filety z kurczaka
3 duże lub 6 mniejszych plasterków sera żółtego
6 średnich- obgotowanych pieczarek bez "korzonków"
3 średnie kawałki świeżej papryki
przyprawy wg uznania
2 jajka
3 łyżki mleka
sól, pieprz
mąka- ok 1 szklanki- tak by ciasto było bardzo gęste


Sposób przygotowania:

Filety rozbijamy przez woreczek. Posypujemy ulubionymi przyprawami, na środek kładziemy ser, następnie kawałek papryki i pieczarki. Zwijamy, uważając by nic nie wypadło. Jajka z mlekiem, mąką i przyprawami roztrzepujemy na gęstą masę. Obtaczamy kotlety i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu. Po usmażeniu pozostawiamy na chwilę na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smacznego!


2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.