Kruche i delikatne rogaliki z marmoladą zaspokoją zachcianki niejednego łasucha.
Składniki:
Ciasto:
1 kg mąki
2 margaryny
4 jajka
10 dkg drożdży
ok. 8-10 łyżek śmietany
Nadzienie:
słoik marmolady (ok 350g)
Wierzch:
cukier puder
Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto posiekać ze sobą, zagnieść ciasto. Odstawić na
chwilę do zimna- ok. 30 min.
Ciasto rozwałkować, pokroić na małe kwadraty o bokach ok. 6x6cm. Każdy
listek ciasta położyć przed sobą na kształt rombu i na jeden róg
nakładać po odrobinie marmolady. Zwijać do samego końca zaczynając od
rogu z marmoladą. Formować rogaliki. Piec 15-20 min. na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.