Do czego używacie żurawiny? U mnie przeważa w wypiekach, sporadycznie w mięsie, a ostatnio spisała się rewelacyjnie w koktajlu. Pokombinujcie i Wy z nią, bo to naprawdę zdrowy owoc! Zawiera nie tylko witaminę C, ale także błonnik i sole mineralne. Leczy i pomaga w odchudzaniu. Polecam!
Składniki:
3 banany
100g suszonej żurawiny
5 śliwek węgierek
200ml wody niegazowanej
Sposób przygotowania:
Śliwki pestkujemy, banany obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do przygotowanych owoców dolewamy wodę niegazowaną oraz wsypujemy suszoną żurawinę. Miksujemy wszystko na gładki płyn. Podajemy delikatnie schłodzony.
Składniki:
3 banany
100g suszonej żurawiny
5 śliwek węgierek
200ml wody niegazowanej
Sposób przygotowania:
Śliwki pestkujemy, banany obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do przygotowanych owoców dolewamy wodę niegazowaną oraz wsypujemy suszoną żurawinę. Miksujemy wszystko na gładki płyn. Podajemy delikatnie schłodzony.
żurawinkę to ja lubię :) szkoda tylko, że do tej kupczej tyle cukru dodają :/
OdpowiedzUsuń