Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

piątek, 21 października 2016

Koktajl kokosowo- kawowy

Słodko- gorzki w smaku, aksamitny i bardzo smaczny koktajl, osłodzony i zagęszczony bananami i kokosem. Jeden z lepszych, jakie udało mi się wyczarować za pomocą blendera :)


Składniki:

1 pełna łyżeczka kawy rozpuszczalnej 100ml mleczka kokosowego
1½ banana
3 łyżki kokosu + do posypania po wierzchu
100ml wody mineralnej niegazowanej
ziarna kawy do dekoracji



Sposób przygotowania:

Mleczko kokosowe gotujemy i wrzącym zalewamy kawę rozpuszczalną, Dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Do jednego kubka dajemy przestudzoną kawę oraz ½ banana- miksujemy. W drugim kubku miksujemy banana z kokosem i wodą mineralną. Rozlewamy do szklanek po równo koktajlu kokosowego, a następnie uzupełniamy kawowym i delikatnie mieszamy np. wykałaczką. Posypujemy kokosem i dekorujemy kawą.  


1 komentarz:

Twój komentarz jest niezwykle cenny! Wyraź swoją opinię i spraw, by zaufało mi więcej osób :)