No ale nie o tym tu dziś będziemy się rozpisywać, bo ani to ciekawe, ani ważne.
Mając na uwadze zbliżające się święta, postanowiłam przygotować z awokado pastę jajeczną. Na taki wielkanocny stół w sam raz, bo nie dość, że smaczne, to jeszcze delikatnie zielone, więc w klimacie wiosny, którą poniekąd już mamy, tylko jakoś zadomowić się nie umie...
Dzięki musztardzie pasta nabiera ostrzejszego wyrazu i nie jest mdła. Można nią śmiało smarować kanapki lub krakersy, na których co raz chętniej podajemy "mini" przystawki ;)
Składniki na 12 sztuk:
6 jajek ugotowanych na twardo
1 dojrzałe awokado
(obrane, bez pestki)
1 pełna łyżka majonezu
1 pełna łyżka musztardy
3 łyżki pestek dyni
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ugotowane na twardo jajka
delikatnie przecinamy, wyciągamy żółtka. Rozdrabniamy je widelcem razem z
awokado aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy pozostałe składniki,
doprawiamy i nadziewamy połówki białek ;)
Jeśli tylko posiadacie,
możecie skorzystać z pomocy blendera.
Atmosfera świąt sprzyja spożywaniu posiłków, które mogą powodować silne wzdęcia. Tylko jedna kapsułka Espumisan MAX w czasie lub po świątecznym posiłku* i znów możesz cieszyć się swobodą kontaktu z najbliższymi. Espumisan Max to wyrób medyczny CE.
Atmosfera świąt sprzyja spożywaniu posiłków, które mogą powodować silne wzdęcia. Tylko jedna kapsułka Espumisan MAX w czasie lub po świątecznym posiłku* i znów możesz cieszyć się swobodą kontaktu z najbliższymi. Espumisan Max to wyrób medyczny CE.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.