Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

czwartek, 17 listopada 2016

Surówka obiadowa z białej kapusty

Kolejna moja propozycja na wykorzystanie kapusty. Tym razem z pomidorami i marchewką.
Mam nadzieję, że znajdą się zainteresowani, by skorzystać z tego pomysłu przy kolejnym obiedzie ;)



Składniki:

1/3 średniej główki kapusty
1 marchewka
1 pomidor
3 łyżki suszonych pomidorów
1 mały kubeczek śmietany 18%
sól, pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Kapustę szatkujemy lub siekamy drobno nożem. Pomidora kroimy w kosteczkę, suszone drobniej siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce z małymi oczkami. Przekładamy wszystko do miski, dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.



1 komentarz:

  1. zawsze robiłam z jabłkiem, ciekawa odmiana z tymi pomidorami :)

    OdpowiedzUsuń

Daj znać, że ze mną jesteś! Zostaw komentarz :)