Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

czwartek, 17 listopada 2016

Surówka obiadowa z białej kapusty

Kolejna moja propozycja na wykorzystanie kapusty. Tym razem z pomidorami i marchewką.
Mam nadzieję, że znajdą się zainteresowani, by skorzystać z tego pomysłu przy kolejnym obiedzie ;)



Składniki:

1/3 średniej główki kapusty
1 marchewka
1 pomidor
3 łyżki suszonych pomidorów
1 mały kubeczek śmietany 18%
sól, pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Kapustę szatkujemy lub siekamy drobno nożem. Pomidora kroimy w kosteczkę, suszone drobniej siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce z małymi oczkami. Przekładamy wszystko do miski, dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.



1 komentarz:

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.