Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

wtorek, 11 października 2016

Surówka z czerwonej kapusty

Czerwona kapusta świetnie nadaje się na wszelkie surówki, więc i ja zdobyłam się na nowe dla mnie połączenie. Dodatek pomidorów suszonych wg mnie jest bardzo trafione.


Składniki:

Ok 150g czerwonej kapusty
1 średniej wielkości marchewka
1 mały słoiczek suszonych pomidorów
ok 4 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Obraną z pierwszych liści kapustę drobno szatkujemy. Pomidory wybieramy z oliwy i siekamy. Marchewkę ścieramy na małych oczkach. Wszystko łączymy ze sobą za pomocą śmietany. Doprawiamy solą i pieprzem.  


1 komentarz:

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.