Uwielbiam jagody, więc jak tylko rozpoczyna się na nie sezon, to jem ile mogę ;) I pewnie jadłabym więcej, gdyby rosły gdzieś w pobliżu i mogłabym sama nazbierać, a tak... trzeba iść na ryneczek i zapłacić :)
Jako że zapas makaronu Barilla już do mnie dotarł, to postanowiłam wykorzystać go na słodko. Właśnie z sosem jagodowym i białym serem.
Przyznaję bez bicia, że do odrobinki, która została podchodziłam non stop... dopóki nie zobaczyłam dna :)
Składniki:
200g makaronu np. kokardki
100g jagód leśnych
100ml jogurtu naturalnego
50g białego sera
2 łyżeczki cukru kryształu
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Jagody miksujemy z dodatkiem jogurtu naturalnego i łączymy z odcedzonymi kokardkami. Nakładamy porcję na talerz, posypujemy rozkruszonym białym serem i posypujemy cukrem. Dodatkowo posypujemy kilkoma jagodami.
Jako że zapas makaronu Barilla już do mnie dotarł, to postanowiłam wykorzystać go na słodko. Właśnie z sosem jagodowym i białym serem.
Przyznaję bez bicia, że do odrobinki, która została podchodziłam non stop... dopóki nie zobaczyłam dna :)
Składniki:
200g makaronu np. kokardki
100g jagód leśnych
100ml jogurtu naturalnego
50g białego sera
2 łyżeczki cukru kryształu
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Jagody miksujemy z dodatkiem jogurtu naturalnego i łączymy z odcedzonymi kokardkami. Nakładamy porcję na talerz, posypujemy rozkruszonym białym serem i posypujemy cukrem. Dodatkowo posypujemy kilkoma jagodami.
Świetny obiad i dobry pomysł na deser :) dziś u mnie dzień miss fitness wiec się podzielę linkiem do fajnych przepisów :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej!
UsuńWygląda smerfnie :) ja na szczęście mam możliwość nazbierać sobie osobiście jagód :) i to będę czynić w ramach weekendowego relaksu ;)
OdpowiedzUsuńAleż Ci tego zazdroszczę!
UsuńBardzo smacznie wygląda :) Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńDziękuję i również przesyłam pozdrowienia!
Usuń