Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

wtorek, 19 lipca 2016

Jagody w cukrze

Uwielbiam leśne jagody dlatego jak tylko się pojawiają, to planuję co z nich zrobić :) Tym razem prócz codziennych smakołyków, postanowiłam zrobić kilka słoiczków na zimę. Nie wyszło tego wiele, bo zbankrutowałabym gdybym chciała kupić aż tyyyyle jagód, ale odrobina w piwnicy musi być :) Tak na bolący brzuszek, ooo!


Składniki:
1 kg jagód leśnych
200g cukru kryształu

Sposób przygotowania:
Jagody przebieramy i myjemy. Przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i stawiamy na małym ogniu. Mieszamy, by owoce puściły sok, ale się nie przypaliły. Zagotowane przekładamy do wyparzonych i osuszonych słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy dodatkowo ok 10 minut.


2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.