W szufladce lodówki zalegało mi trochę szpinaku, na którego
kompletnie nie miałam już pomysłu. Postanowiłam wykorzystać go i
przygotować sałatkę, która z dodatkami stanowiła samodzielny posiłek.
Składniki:
100g świeżego szpinaku
1 filet z kurczaka
1/2 puszki kukurydzy
1 pomidor
1/2 awokado
30g płatków migdałów
2 łyżki sosu balsamicznego (Lidl Polska)
sól, pieprz do smaku
1/2 łyżeczki soli czosnkowej
Sposób przygotowania:
Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy liście. Kurczaka również myjemy i nacieramy solą, pieprzem oraz solą czosnkową. Pieczemy na rozgrzanym grillu elektrycznym. Kroimy na mniejsze części. Do szpinaku dodajemy przestudzone mięso, kukurydzę, pomidora pokrojonego w małe kawałki, drobno pokrojone awokado. Mieszamy z sosem balsamicznym i doprawiamy solą i pieprzem. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów i posypujemy wierzch sałatki.
Składniki:
100g świeżego szpinaku
1 filet z kurczaka
1/2 puszki kukurydzy
1 pomidor
1/2 awokado
30g płatków migdałów
2 łyżki sosu balsamicznego (Lidl Polska)
sól, pieprz do smaku
1/2 łyżeczki soli czosnkowej
Sposób przygotowania:
Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy liście. Kurczaka również myjemy i nacieramy solą, pieprzem oraz solą czosnkową. Pieczemy na rozgrzanym grillu elektrycznym. Kroimy na mniejsze części. Do szpinaku dodajemy przestudzone mięso, kukurydzę, pomidora pokrojonego w małe kawałki, drobno pokrojone awokado. Mieszamy z sosem balsamicznym i doprawiamy solą i pieprzem. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów i posypujemy wierzch sałatki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.