Połączenie owoców i warzyw w koktajlowym wydaniu. Dodatek jogurtu naturalnego sprawia, że słodkość owoców nie jest dominująca.
Składniki:
150ml soku z brzoskwiń (wykorzystałam syrop z puszki)
1/2 awokado
1 banan
1 duża garść świeżego szpinaku
1 mały jogurt naturalny
4 łyżeczki dżemu truskawkowego
Sposób przygotowania:
Syrop brzoskwiniowy miksujemy z miąższem awokado, umytym i osuszonym szpinakiem oraz bananem. W drugim kubku łączymy ze sobą jogurt naturalny i 2 łyżeczki dżemu truskawkowego. Do szklanek nalewamy naprzemiennie oba koktajle, wierzch dekorujemy łyżeczką pozostałego dżemu, ewentualnie plastrami świeżej brzoskwini.
Składniki:
150ml soku z brzoskwiń (wykorzystałam syrop z puszki)
1/2 awokado
1 banan
1 duża garść świeżego szpinaku
1 mały jogurt naturalny
4 łyżeczki dżemu truskawkowego
Sposób przygotowania:
Syrop brzoskwiniowy miksujemy z miąższem awokado, umytym i osuszonym szpinakiem oraz bananem. W drugim kubku łączymy ze sobą jogurt naturalny i 2 łyżeczki dżemu truskawkowego. Do szklanek nalewamy naprzemiennie oba koktajle, wierzch dekorujemy łyżeczką pozostałego dżemu, ewentualnie plastrami świeżej brzoskwini.
Ślicznie podany :) w takiej wersji to nawet ktoś kto nie lubi szpinaku da się namówi na jego spróbowanie :)
OdpowiedzUsuń