Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

niedziela, 24 lipca 2016

Schabowe kieszonki z grilla

Jeśli znudziły Was już ciągle te same przekąski z grilla, to polecam dla odmiany schabowe kieszonki z pysznym, włoskim nadzieniem.


Składniki:

4 plastry schabu
8 suszonych pomidorów z zalewy olejowej z pestkami dyni
4 plastry sera mozzarella
sól, pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe delikatnie solimy i oprószamy pieprzem. Rozbijamy bardzo cienko. Na jednej stronie układamy posiekane suszone pomidory, kładziemy plaster sera mozzarella i posypujemy pestkami dyni z zalewy olejowej. Przykrywamy drugą częścią i tłuczkiem mocno zbijamy boki, zawijając je następnie ku górze. Grillujemy bezpośrednio na ruszcie zawiniętymi bokami do góry, co zapobiegnie wypłynięciu sera. Obracamy po ok 15 minutach na drugą stronę. całkowity czas grillowania u mnie wyniósł ok 40 minut. Podajemy ze świeżą sałatą lub grillowanymi warzywami.


 

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz:) Bardzo mnie on cieszy:)