Moją kolejną propozycją, która bierze udział w konkursie #lubelloveinspiracje #Lubella jest właśnie ta sałatka z dodatkiem pieczonego buraka i ... gruszki ;) Połączenie nietypowe, ale jakże smaczne! Gruszka nadaje soczystości, burak ciekawego smaku, a łączy całość delikatny sos na bazie octu balsamicznego. Powiecie, że banał? Pewnie tak! Pamiętajcie tylko, że czasem te banały mają najlepsze wzięcie i mogę się założyć, że jak podacie tą sałatkę do grillowanych mięs, to będzie się cieszyła większym powodzeniem niż one same 😇
Makaron Lubella mini 5 warzyw spisał się po raz kolejny :)
Składniki:
Makaron Lubella mini 5 warzyw spisał się po raz kolejny :)
Składniki:
100g makaronu Lubella mini 5 warzyw
1 większy burak wraz z nacią
2 garści roszponki
1 gruszka
Kilka łyżek sosu na bazie octu
balsamicznego
Odrobina soli i pieprzu
1 łyżka oleju rzepakowego
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy według przepisu
podanego na opakowaniu. Miękki odcedzamy, polewamy 1 łyżką oleju, by zapobiec
sklejeniu. Studzimy. Buraka obieramy, kroimy na w miarę cienkie pół plasterki i
pieczemy w temp. 180⁰C przez 20 minut. Również studzimy.
Do zimnego makaronu dodajemy
buraka- upieczony korzeń oraz posiekaną nać, roszponkę, pokrojoną drobno
gruszkę oraz sos i przyprawy. Mieszamy. Sałatkę podajemy w towarzystwie pieczonego
kurczaka lub grillowanych mięs.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.