Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

piątek, 30 czerwca 2017

Grillowana pierś z bobem i kukurydzą

Mam dziś dla Was mięsną propozycję, ale jeśli nie skorzystacie przy piątku, to przy sobocie koniecznie powinniście. Proste danie, które przygotowałam zupełnie spontanicznie okazało się bardzo smaczne, dlatego postanowiłam zgłosić je do konkursu organizowanego na stronie Durszlak przez Bonduelle. Czasem proste pomysły przydają się najbardziej, zwłaszcza dla tych zabieganych i zapracowanych. Mam nadzieję, że tak będzie i tym razem.
A czy wiesz, że agronomowie Bonduelle selekcjonują ziarna do siewu oraz pomagają rolnikom wybrać właściwy czas siewu, właściwy sposób pielęgnacji oraz właściwy czas zbiorów? Agronomowie tak dobierają ten czas, aby warzywa były odpowiednio dojrzałe, ale nie przejrzałe.
Warto po nie sięgać!


Składniki dla 4 osób:

4 filety drobiowe
200g ugotowanego bobu
1 puszka kukurydzy złocistej „Na raz” Bonduelle
Sól, pieprz do smaku
4 łyżki mąki
3 łyżki oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem ½ łyżeczki cukru, a kilka minut przed końcem gotowania dodajemy ½ łyżeczki soli. Odcedzamy. Filety drobiowe rozbijamy np. przez folię spożywczą, oprószamy solą oraz pieprzem. Na jednym końcu układamy ok ¼ bobu i kukurydzy, zwijamy mocno i obtaczamy w mące. Tak samo postępujemy z pozostałym mięsem. Piersi smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z dodatkiem 3 łyżek oleju. Podajemy z młodymi ziemniaczkami i sałatką lub według własnych upodobań. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Twój komentarz jest niezwykle cenny! Wyraź swoją opinię i spraw, by zaufało mi więcej osób :)