Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

sobota, 17 czerwca 2017

Mini muffinki śniadaniowe

Ilu z Was zdarza się rano zaspać i nie zjeść śniadania, pędząc jak rakieta do pracy lub szkoły? Nikomu tego nie życzę oczywiście, ale wiecie... gdyby znowu budzik zapomniał zadzwonić, to miejcie w pogotowiu przygotowane poprzedniego wieczoru muffinki. 
Te lekko słodkie babeczki biszkoptowe z malinami i płatkami kukurydzianymi doskonalą zastąpią Wam śniadanie. Mało tego! Nawet jak zjecie pierwsze śniadanie bardziej wytrawne, to taki wypiek będzie idealny jako drugie śniadanie, a zarazem deser do kawy. 
Oprószone cukrem pudrem, podane z dżemem i kubkiem mleka, jeśli ktoś kawy nie pija będą fajnym rozwiązaniem. Spróbujcie koniecznie!



Składniki na ok 8 sztuk:

3 jajka
3 łyżki cukru
3 łyżki mąki
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki płatków Corn Flakes kakao i miód #Lubella
Szczypta soli
Kilkanaście świeżych lub mrożonych malin
Cukier puder do posypania do wierzchu

Sposób przygotowania:

Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do sztywnej piany dodajemy cukier, a następnie żółtka, przesianą mąkę oraz potłuczone drobno płatki kukurydziane. Masę przelewamy do sylikonowych foremek na muffinki (do ¾ wysokości), wbijamy po ok 2 malinki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 15 minut. Podajemy lekko przestudzone, oprószone cukrem pudrem. Najlepiej smakują z odrobiną dżemu.


 #odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej 

Odkryj autentyczny smak natury

2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.