Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

piątek, 7 listopada 2014

Słodkie spaghetti

Pomysł zrodził się na potrzebę pewnego konkursu. Połączenie marchewki, pomarańczy oraz rodzynek i orzechów idealnie do siebie pasuje tworząc słodki deser.


Składniki:

Dla dwóch osób:
2 bardzo duże marchewki
2 łyżeczki syropu trzcinowego Diamant
50g masła
sok z jednej pomarańczy
skórka otarta z połowy pomarańczy
2 łyżki cukru
garść orzechów włoskich
garść rodzynek


Sposób przygotowania:

1. Marchewkę myjemy i obieramy. Kroimy na plasterki, a następnie cienkie słupki, które tworzą spaghetti. Wrzucamy na połowę roztopionego masła i delikatnie mieszamy do momentu całkowitego zmiękczenia. 


2. Resztę masła topimy razem z cukrem, dodajemy otartą skórkę z połowy pomarańczy, sok oraz posiekane orzechy i rodzynki. Całość cały czas mieszamy aż do momentu zagęszczenia się sosu. Mieszamy z marchewką i podajemy na ciepło. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.