Nie lubię marnować jedzenia. Nawet chleba, więc gdy został mi cały
bochenek "z przed dwóch dni" postanowiłam nafaszerować go mięskiem i
zapiec. Taka kanapka to smaczne rozwiązanie na śniadanie czy kolację:)
Składniki:
1 chleb z keksowej foremki o dł. ok 25 cm
30 dkg mięsa mielonego
po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej
2 ząbki czosnku
1 jajko
sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, tymianek
20 dkg sera żółtego
Sposób przygotowania:
1. Wierzch chleba odcinamy, ze spodu wybieramy cały miąższ.
2. Mięso mielone łączymy z wybranym wcześniej i pokruszonym chlebem, paprykami pokrojonymi w kostkę, jajkiem, czosnkiem i przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.
3. Farszem nadziewamy chleb, posypujemy tymiankiem i startym serem i przykrywamy drugą częścią chleba.
4. Chleb ciasno owijamy folią aluminiową i zapiekamy ok godziny w piekarniku nagrzanym do 180st.
Składniki:
1 chleb z keksowej foremki o dł. ok 25 cm
30 dkg mięsa mielonego
po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej
2 ząbki czosnku
1 jajko
sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, tymianek
20 dkg sera żółtego
Sposób przygotowania:
1. Wierzch chleba odcinamy, ze spodu wybieramy cały miąższ.
2. Mięso mielone łączymy z wybranym wcześniej i pokruszonym chlebem, paprykami pokrojonymi w kostkę, jajkiem, czosnkiem i przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.
3. Farszem nadziewamy chleb, posypujemy tymiankiem i startym serem i przykrywamy drugą częścią chleba.
4. Chleb ciasno owijamy folią aluminiową i zapiekamy ok godziny w piekarniku nagrzanym do 180st.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.