Chyba każdy z nas choć raz spróbował batonika Kinder Bueno i marzył o
następnym. W ciąży, to była moja największa zachcianka. Teraz
postanowiłam wykonać w domu swój własny krem.
Składniki:
150g orzechów laskowych
1 szklanka mleka w proszku
250g masła
125 ml śmietanki 30%
125 ml mleczka kokosowego
2 cukry waniliowe
1/2 olejku waniliowego Dr Oetker
5 łyżeczek miodu wielokwiatowego
Sposób przygotowania:
Orzechy siekamy i prażymy w piekarniku lub na patelni. Masło
rozpuszczamy wraz z dodatkiem cukrów waniliowych i olejku. Gotowym
zalewamy uprażone orzechy. Blendujemy. Do masy dodajemy śmietankę, miód
oraz mleczko kokosowe. Nadal mieszamy. Na końcu powoli dodajemy po
odrobinie mleka w proszku cały czas mieszając, by nie powstały grudki.
Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Z
podanej liczby składników wychodzi ok 70 dkg masy.
Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)
fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam Kinder Bueno dlatego przepis sobie musze zapiać :)