Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

sobota, 22 listopada 2014

Frittata makaronowa

Pomysł na nieskomplikowany, szybki a zarazem smaczny obiad. Makaron sprawia że danie jest sycące.


Składniki:

Na 2 osoby:
1/2 opakowania makaronu spaghetti
5 jajek
1 pomidor
2 łyżki majonezu
1 kulka sera mozzarelli
Pół płaskiej łyżeczki: pieprzu, soli, oregano i bazylii


Sposób przygotowania:

1. Makaron spaghetti wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 10 minut, na al dente. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem majonezu, pomidora i przypraw za pomocą mątewki. Masą taką zalewamy odcedzony makaron i dobrze mieszamy aż cały makaron połączy się z jajkami. 
2. Formę do tarty o śr. ok 20 cm smarujemy tłuszczem (margaryną) i wylewamy masę jajeczno- makaronową. Na wierzch układamy plasterki sera mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 st. C ok. 15-20 minut.



2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.