Pomysł na nieskomplikowany, szybki a zarazem smaczny obiad. Makaron sprawia że danie jest sycące.
Składniki:
Na 2 osoby:
1/2 opakowania makaronu spaghetti
5 jajek
1 pomidor
2 łyżki majonezu
1 kulka sera mozzarelli
Pół płaskiej łyżeczki: pieprzu, soli, oregano i bazylii
Sposób przygotowania:
1. Makaron spaghetti wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 10 minut, na al dente. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem majonezu, pomidora i przypraw za pomocą mątewki. Masą taką zalewamy odcedzony makaron i dobrze mieszamy aż cały makaron połączy się z jajkami.
2. Formę do tarty o śr. ok 20 cm smarujemy tłuszczem (margaryną) i wylewamy masę jajeczno- makaronową. Na wierzch układamy plasterki sera mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 st. C ok. 15-20 minut.
Składniki:
Na 2 osoby:
1/2 opakowania makaronu spaghetti
5 jajek
1 pomidor
2 łyżki majonezu
1 kulka sera mozzarelli
Pół płaskiej łyżeczki: pieprzu, soli, oregano i bazylii
Sposób przygotowania:
1. Makaron spaghetti wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 10 minut, na al dente. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem majonezu, pomidora i przypraw za pomocą mątewki. Masą taką zalewamy odcedzony makaron i dobrze mieszamy aż cały makaron połączy się z jajkami.
2. Formę do tarty o śr. ok 20 cm smarujemy tłuszczem (margaryną) i wylewamy masę jajeczno- makaronową. Na wierzch układamy plasterki sera mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 st. C ok. 15-20 minut.
Wygląda smacznie. :)
OdpowiedzUsuńi taka też jest :)
OdpowiedzUsuń