Składniki:
1 kg schabu
1 duża pierś z kurczaka
30 dkg pieczarek
2 ząbki czosnku
Po pół łyżeczki każdej przyprawy: tymianek, rozmaryn, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek granulowany
olej słonecznikowy
sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego
Sposób przygotowania:
1. Schab myjemy i nacinamy w dwóch miejscach tak by zrobić jak największego kotleta. Oprószamy go przyprawą do mięsa wieprzowego, solą i pieprzem z każdej strony, delikatnie rozbijamy. Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy lekko posolone.
2. Na płat schabu wykładamy usmażone pieczarki oraz rozbitą pierś z kurczaka.
3. Całość zwijamy w roladę.
4. Okręcamy dookoła sznurkiem spożywczym. Kropimy olejem i posypujemy resztą przypraw i posiekanym czosnkiem. Zostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce.
5. Po leżakowaniu w lodówce, wkładamy do szynkowara, zamykamy i gotujemy w garnku z wodą (ma jej być tyle, bo dosięgała do 2/3 szynkowara) Po zagotowaniu gotujemy jeszcze 1,5h, a następnie odkładamy do przestygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.